6 de gen. 2014

OCELLS: Pere Figueres canta Jordi Pere Cerdà

Quin plaer poder tenir a les mans i escoltar, gràcies a l'associació Terra fonda, la darrera producció de l'amic Pere Figueres.  El Pere, amb la seva veu calorosa, vibrant i carnal, com en sap de fer sonar la poesia d'En Jordi Pere Cerdà. Com nos la fa arribar, com nos la fa sentir!
Caràtula elegant i estètica amb un llibret trilingüe -sis plau... ja que com remarca en Met Barran, no és cada dia que el Pere Cerdà es pot llegir en anglès!- Arranjaments musicals de Gérard Méloux, com sempre eficaços i pertinents i un acompanyament agradable fan d'aquest disc un bon regal si teniu entre els vostres coneguts i familiars algú a qui voleu fer plaer. A demés, penso que per a qui vol sentir i aprendre un bon català és una audició im-pres-cin-di-ble.
Al disc  hi van gravats 29 texts del recull Ocells per a Cristòfor que, en total, en el llibre publicat el 1966 sota el títol: OBRA POÈTICA per Ed. Barcino a la col·lecció "Tramuntana", consta de 36 poemes. El 2009 va aparèixer en bilingüe, adaptat per Cris Cayrol i il·lustrat per Philippe Blanc Chauvet: Oiseaux que presenta, ell, amb quatre afegits, 40 poemes.


Bona escolta, bona lectura. Molt més bones -penso- si podeu fer les dues coses alhora.