3 de nov. 2020

CAP AL TARD

Com ho anunciava el passat 29 de setembre, ara tenim a mans el recull de poemes le l'amic Jordi Sales. L'editorial «EDITIONS PARAULES» * va publicar-lo en el marc de la celebració de «L'Illa dels Poetes 2».

El llibre, amb enquadernació rústica i en 93 pàgines ens presenta 85 poemes (que són una suma!) repartits en 6 capítols d'extensió desigual. Entre aquests textos -i se m'havia escapat precisar-ho- tres del capítol "Natura morta": Natura morta, La sorra, El vent, es van publicar a GERMANOR en el N° 127 de OC el 2014.
En Jordi és un poeta molt sensible a la llengua i a la seva facultat de sonar i ressonar en ritme com ho notareu en el primer capítol intitulat: Poètica fonètica. Alguns dels poemes són com, qui diria, uns embarbussaments de la mena dels que es fan recitar a la mainada a l'escola i que doncs demanen ser dits en veu alta... No us priveu de fer-ho! Tot i això s'inscriuen en una línia molt antiga, medieval, de la poesia tant catalana com europea, per no dir mundial. També és de "tradició" el recurs a l'al·literació com per exemple en el poema Retrat : «L'amor mou el meu mar / que mor, menut al matí» que em recorda: «Mais ma main mince mord la mer de moire mauve» en el poema «Régularité de la chasse» d'Alfred Jarry. A demés vull notar uns intents de joc amb la tipografia, i l'espai del text que em semblen d'interès però encara tímids.

*EDITIONS PARAULES DCC 2 carrer Julien Panchot 66130 ILLE-SUR-TÊT