2 de març 2009

L'amic Maties

"Jo sóc un pobre ma, me, mi, mo, músic de carrer... "


diu la cançó popular i també sembla que ensenyi la foto d'esquerra. En aquesta hi surt el Maties Mazarico sacaire, però, si us hi fixeu una mica, ja notareu el tamborí que porta penjat a l'esquena i qui diu tamborí ja diu flabiol, és clar. Tan clar que en Maties a més de ser flabiolaire, també és factor de flabiols com es veu a la foto de dreta. Qui vol tenir un bon flabiol ja li pot encarregar! Potser sabeu que en Maties va tenir un paper molt important en la renaixença del sac de gemecs a casa nostra. Actualment, és professor de flabiol a l'escola de música del Conflent.

En Maties Mazarico és realment un pluri- instrumentista que a més del sac, del flabiol i el tamborí toca acordió diatònic, guitarres, mandoles, gralla, tarota i tota mena de flautes... La seva participació com improvisador enriqueix els INSTANTS POÈTICS dedicats a la poesia de Dalila Hassain Daouadji , de Khadija Sassi, de Kamel Yahiaoui i Jep Gouzy. Llàstima que no tingui, de moment, una foto del clarinet de canya amb què va acompanyar el primer poema! Quin so, em va deixar meravellat.Com a instrumentista és conegut per haver estat membre del col·lectiu Guillem de Cabestany i fa poc del grup Els Ministrils del Rosselló, com a cantant va publicar un disc: A la vora del folk, a demés és compositor i ha recopilat les seves obres d'estil popular en el recull Tonades Caseres.
Per acabar, aquest bon home -que quan et demana con vas és que, realment, vol saber com vas- em fa la gràcia de donar-me la seva amistat.