21 de juny 2019

(13) El Taller / (13) Atelier

A la Galeria 13 s'hi va fer festa aquest prop passat dimarts 18 de juny a partir de dos quarts de set de la tarda. Sí al n°13 del carrer de la Santa Creu a Illa (de Tet com diuen ara) a ca L'André Robèr es van  aplegar una bona cinquantena de persones que responien a la crida feta per Pere Figueres i Jaume Saïs a totes i tots els qui volien festejar l'amo d'aquesta casa. Perquè li volien agrair el treball fet a favor de l'art, de la literatura i de la poesia en aquest petit país nostre. 
L'acte va començar amb unes lectures i recitacions de poemes entre els quals uns quants escrits especialment per a l'André Robèr. Així vam poder sentir poesia en francès, en català, en occità, en crioll de la Reunió i en àrab. Així es va confirmar, un cop més, el caràcter obert i fraternal d'aquest lloc artístic i cultural, jo diria únic. Imprescindible. Insubstituïble. Un lloc on gràcies a l'amo de la casa que fa de catalitzador i potser fins i tot de mag, opera una subtil i benèvola alquímia.
La gent havia portat coses per menjar i per beure. Doncs després d'haver satisfet l'esperit els participants es van dedicar al plaer de menjar i beure en bona companyia tot fent petar la xerrada.

Per a qui encara no coneix el lloc o per a qui en vol saber més, una visita a la seva web s'imposa